Beváltotta a reményeket az e-útdíj

A projektszóvivő szerint hozza az éves szinten elvárt 150 milliárd forintos bevételt az e-útdíjrendszer.

Az elektronikus útdíjrendszer júliusi indulása óta az ügyfélszolgálatunk forgalma jelentősen csökkent – jelentette ki Kibédi Varga-Lajos, az e-útdíj szakmai projektszóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Mint mondta: a társszervekkel együtt folyamatosan vizsgálják a forgalmi adatokat, szakmailag megalapozott következtetések azonban csak több hónap után vonhatók le. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy nincs panaszáradat amiatt, hogy az e-útdíj bevezetése miatt élhetetlenné váltak volna alsóbbrendű útvonalak.


A hazai elektromos útdíjrendszerben az autópályák, az autóutak és a főúthálózat meghatározott szakaszai fizetőssé váltak július 1-jétől, ami azt jelenti, hogy a mellékúthálózatot csak célforgalomra veheti igénybe a fuvarozó. Az ezt szabályozó kormányrendelet módosítása folyamatban van, az elemi díjköteles útszakaszok tovább finomodnak a fuvarozói igényeknek megfelelően figyelembe véve az ipari parkokat és a telephelyeket – tette hozzá.
Leszögezte: a rendszer működőképes, nemzetgazdasági szempontból beváltotta a hozzá fűzött reményeket, teljesülni látszik az az éves szinten 150 milliárd forintos bevétel, melyet vártak tőle.
 

forrás: Kossuth rádió