Az ÁAK novembertől csak matricával és útdíjjal foglalkozik

Az ÁAK hatáskörébe novembertől már csak a matricás és használatarányos útdíj beszedése tartozik, többi feladatát a közútkezelő veszi át tőle.

Az MSZP és az LMP nemmel szavazott Németné ötletére, a Jobbik tartózkodott. Az Országgyűlés hétfői döntése nyomán novembertől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. veszi át az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. közútkezeléssel kapcsolatos feladatait, az autópálya-kezelő hatásköre a használatarányos útdíj beszedése lesz.

Az erről szóló törvénymódosítást Németh Lászlóné fejlesztési miniszter kezdeményezte, a Ház pedig kormánypárti szavazatokkal fogadta el. Az MSZP és az LMP nemmel szavazott, a Jobbik tartózkodott.

Eszerint az ÁAK novembertől a matricás és használatarányos útdíj-fizetési rendszerek működtetésére, fejlesztésére, továbbá a díjak beszedésére jogosult, a közútkezelő pedig - a koncesszióban épült M5 és M6 kivételével - átveszi az összes autópálya kezelését, üzemeltetését és fenntartását.

Fónagy János államtitkár a javaslat parlamenti általános vitájában azt mondta, jelentős megtakarítások várhatók, mivel a két szervezet összesen 93 üzemmérnökségének egy része középtávon megszüntethető. Példaként említette, ha 12 mérnökséget szüntetnek meg, akkor azzal telephelyenként évi 42 millió forintot, összesen évi félmilliárd forintot spórolhatnak meg.

forrás: www.hvg.hu